Kingston Sahte Ramlerin Tespiti

12-01-2024 15:39
Kingston Sahte Ramlerin Tespiti
Merhaba,

Bildiğiniz üzere Kingston markası yıllardır yurtiçi ve yurdışında satış yapan ve hem ürün kalitesiyle hem de satış sonrası desteğiyle öne çıkan bir firmadır. Ancak son zamanlarda, özellikle internet üzerinden yapılan satışlarda bazı firmalar tarafından sahte ürün gönderimi yapılmaktadır. Bu ürünlerin tespit edilmesinde nelere dikkat edileceğini kısaca anlatmaya çalışacağız.

Marka - Model Bilgisi

Kingston oyun serisi modellerini Fury Beast adı altında piyasaya sürmektedir. Daha önce HyperX olarak adlandırılan bu seri, HyperX markasının HP'ye satılmasından sonra sadece Fury Beast etiketiyle gelmektedir. Eğer satın aldığınız ürünün üzerinde HyperX yazıyorsa bu kesinlikle sahtedir. 



XMP Desteği

Sahte ürünlerde genellikle XMP desteği bulunmamaktadır. Bu durumu BIOS'dan XMP ayarlarını yapamadığınızda ya da CPU-Z programından "SPD Ext." kısmının boş olmasından anlayabilirsiniz.



Etiket, Kitapçık ve Çıkartma

Orjinal ramlerle beraber kitapçık ve Fury çıkartması gelmektedir. Kutu kapalı olmalı ve üzerindeki etiketlerin baskısında herhangi bir kayma vs. olmamalıdır. Ayrıca sahte ramlerin çoğunun kutusunda "Intel XMP Certified" etiketi bulunmamaktadır. Aşağıda orjinal bir ramin görüntüsü yer almaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.